Nieuwstraat 100, Eersel

De oude villa aan de Nieuwstraat 100 in Eersel beogen wij te herontwikkelen tot een woonzorgcomplex, bestaande uit 20 woonzorgappartementen, een dienstwoning en een algemene ruimte waar de bewoners kunnen samenkomen. Het geheel is gelegen op een enorm perceel waar ook veel ruimte is voor groen.

Woonzorg
De markante plek aan de entree van Eersel verdient beter en daarom zijn we in de tussentijd gaan onderzoeken of we kunnen komen tot een andere passende invulling met een andere doelgroep in de huursfeer, te weten: een woonzorgconcept. De komende jaren zal het aantal mensen met behoefte aan zorg in de gemeente toenemen. Dit heeft ook gevolgen voor de vraag naar woningen. Fysieke klachten, maar ook psychogeriatrische aandoeningen zoals dementie nemen daarmee sterk toe. De grootste groep zorgvragers zijn ouderen. Gelet hierop - alsmede dat wij van mening zijn dat de locatie aan Nieuwstraat 100 te Eersel zich er goed voor leent - beogen wij een woonzorgcomplex te realiseren aan de Nieuwstraat 100 in Eersel, aangezien een dergelijk concept met zelfstandig wonen voor senioren, een inwonend zorgondernemerspaar en gemeenschappelijke ruimten waar de bewoners kunnen samenkomen en recreëren aansluit bij de woonvisie en de behoefte in de maatschappij. Ouderen die niet langer thuis kunnen wonen krijgen zo een nieuw thuis met nabijheid van zorg, vertrouwde gezichten, in comfortabele zelfstandige appartementen: een concept dat kleinschalig, beschermd en verzorgd wonen faciliteert.

Kleinschalig met oog voor groen
Het plan dat wij hebben voorziet in een kleinschalige wooncluster die bestaat uit 20 volwaardige, zelfstandige appartementen en gemeenschappelijke ruimten voor activiteiten en ontmoetingen. De wooncluster wordt gerund door een zorgondernemerspaar, dat ook in de vestiging woont. Het ondernemerspaar is daardoor 24/7 aanwezig in het woonzorgcomplex en leeft echt samen met de bewoners. Hiermee wordt persoonlijke aandacht en zorg opmaat gewaarborgd voor de bewoners. Ook is het geruststellend voor (eventuele) kinderen van de bewoners dat er altijd iemand is die de ouder(s) frequent ziet en daarmee ook inzicht heeft in de gesteldheid van de betreffende ouder(s).

De gemeente Eersel publiceerde een artikel over dit project. Ook verscheen er een artikel in De Hint.

Bekijk ook deze woningen

Pelgrimshof 1 april 21 (4)
Pelgrimshof, Arendonk
vanaf p/maand
Facility Point 06.07.2022 (2)
Facility Point, Hapert
vanaf €438 p/maand