Mariatoren, Hapert

SchipVast realiseert een uitkijktoren op het Kempisch Bedrijvenpark, gelegen aan de A67, pal aan afrit 29. De uitkijktoren is een landmark voor het bedrijvenpark en wordt onderdeel van het toeristische aanbod in de Kempen, met uitzicht op o.a. de Cartierheide, De Pan, het bedrijvenpark, de snelweg en de landsgrens met België.

Het Kempisch Bedrijvenpark en SchipVast slaan de handen ineen voor de realisatie van een uitkijktoren op het KBP aan de A67, pal aan afrit 29. De uitkijktoren is een landmark voor het bedrijvenpark en wordt onderdeel van het toeristische aanbod in de Kempen.

De Kempen kent talloze wandel-, fiets,-, ruiter- en menroutes. Ook bij het KBP lopen verschillende routes. De uitkijktoren krijgt een aansluiting op die recreatieve routes. Vanaf 22 meter hoogte is er onder andere uitzicht op het Kempisch Bedrijvenpark, de snelweg en de Cartierheide. Tijdens de beklimming van de toren worden informatie en verhalen over de regio gepresenteerd op informatiepanelen, met afbeeldingen.

LED-schermen
In opdracht van SchipVast monteert Vidiled drie grote LED-schermen op de toren. Op deze schermen worden de bedrijven die gevestigd zijn op het Kempisch Bedrijvenpark gepresenteerd, alsook advertenties van bedrijven. Daarnaast is er ruimte voor maatschappelijke organisaties en aankondiging van evenementen. Zo wordt de regio geprofileerd. Ledscherm Media verzorgt de reclameuitzendingen op deze schermen, dagelijks te zien van 07:00 tot 23:00.

Bouwplanning
Reeds sinds 2011 voorziet het bestemmingsplan in de bouwmogelijkheden van een uitkijktoren. In 2022 besloot SchipVast om het project op te pakken. Op 8 september 2022 is de bouwvergunning verleend. De uitvoering werd vervolgens voorbereid en in maart 2023 is gestart met de bouw. Oplevering staat gepland medio juni 2023.

De uitkijktoren is een mooie toevoeging aan de ontwikkeling van het bedrijvenpark en wordt een herkenningspunt aan de A67. De toren is ontworpen door Keeris Architecten, constructief uitgewerkt door CK2 en Reijrink Staalconstructie en wordt in opdracht van SchipVast gebouwd door Reijrink Staalconstructie, in samenwerking met o.a. Vidiled, Wouters Elektrotechniek en Coppens Bouwmanagement.

Het Eindhovens Dagblad publiceerde een artikel tijdens de bouw. Ook Architectenweb schreef over het project.

Maria Schippers
SchipVast is onderdeel van The Schippers Group. De toren is door haar gebouwd en staat aan de rand van de bedrijfslocatie van The Schippers Group. Vanaf de toren kijk je niet alleen uit over het bedrijvenpark, de Pan, de snelweg en de Cartierheide, maar ook kijk je uit over het bedrijfspand van The Schippers Group en de oormerkenfabriek van dochterbedrijf Plastifran. De toren is opgeleverd en geopend in 2023; het jaar dat we afscheid moesten nemen van Maria Schippers. Samen met Martien Schippers stond zij aan de wieg van het bedrijf en zij heeft ervoor gezorgd dat het ondernemerschap binnen de familie Schippers tot de huidige omvang heeft kunnen ontwikkelen. De gekozen naam is daarmee tevens een eerbetoon aan Maria, op een bijzondere plek, op steenworp afstand van het hart van The Schippers Group.

Bekijk ook deze woningen

Grens 136
Pension Grens 136 Arendonk
vanaf p/maand
2
Bouwgrond Postelweg Bladel
vanaf p/maand