Mariatoren, Hapert

SchipVast realiseert een uitkijktoren op het Kempisch Bedrijvenpark, gelegen aan de A67, pal aan afrit 29. De uitkijktoren is een landmark voor het bedrijvenpark en wordt onderdeel van het toeristische aanbod in de Kempen, met uitzicht op o.a. de Cartierheide, De Pan, het bedrijvenpark, de snelweg en de landsgrens met België.

Het Kempisch Bedrijvenpark en SchipVast slaan de handen ineen voor de realisatie van een uitkijktoren op het KBP aan de A67, pal aan afrit 29. De uitkijktoren is een landmark voor het bedrijvenpark en wordt onderdeel van het toeristische aanbod in de Kempen.

De Kempen kent talloze wandel-, fiets,-, ruiter- en menroutes. Ook bij het KBP lopen verschillende routes. De uitkijktoren krijgt een aansluiting op die recreatieve routes. Vanaf 22 meter hoogte is er onder andere uitzicht op het Kempisch Bedrijvenpark, de snelweg en de Cartierheide. Tijdens de beklimming van de toren worden informatie en verhalen over de regio gepresenteerd op informatiepanelen, met afbeeldingen.

De uitkijktoren wordt ook voorzien van drie LED schermen. Op deze schermen worden de bedrijven die gevestigd zijn op het Kempisch Bedrijvenpark gepresenteerd, alsook advertenties van bedrijven. Daarnaast is er ruimte voor maatschappelijke organisaties en aankondiging van evenementen. Zo wordt de regio geprofileerd.

De mogelijkheid om een uitkijktoren te bouwen op deze plek is al jarenlang opgenomen in het bestemmingsplan. De bouwvergunning is inmiddels verleend. Medio februari 2023 wordt gestart met de bouw. Oplevering van de toren staat gepland voor eind april 2023.

De uitkijktoren is een mooie toevoeging aan de ontwikkeling van het bedrijvenpark en wordt een herkenningspunt aan de A67. De toren is ontworpen door Keeris Architecten en wordt gebouwd en geëxploiteerd door SchipVast.

Bekijk ook deze woningen

2
Bouwgrond Postelweg Bladel
vanaf p/maand
Pelgrimshof 1 april 21 (4)
Pelgrimshof, Arendonk
vanaf p/maand