Pelgrimshof, Arendonk

Arendonk, een dorp in Vlaanderen op drie kilometer van de landsgrens, is al meer dan 800 jaar een eigenzinnige, maar verrassende gemeente in de Noorderkempen. Middelgroot van omvang, maar groots in haar verenigingsleven. Er zijn tientallen verenigingen binnen deze gemeente, waardoor er altijd wel iets te beleven is. Ook kent Arendonk diverse aantrekkelijke wandel- en fietsroutes. Zo zijn er de bekende fietsroutes AA Valleiroute en de Corsendonckroute. Daarnaast is er het wandelknooppuntennetwerk Kempens Landgoed, dat de gemeente Arendonk doorkruist.

Het project
SchipVast heeft in samenwerking met AP/ART Architecten, Macobo en Borrenbergs Bouwbedrijf een appartementengebouw gerealiseerd aan de Voorheide, grenzend aan het Pelgrimsplein te Arendonk. Het gebouw bestaat uit 10 ruime woningen die variëren in grootte van 79 m² tot 136 m². Alle appartementen beschikken over minimaal twee slaapkamers. Zo zijn er drie woningen binnen het gebouw die beschikken over een drietal slaapkamers. Onder het gebouw is een parkeergarage voorzien die voorziet in voldoende parkeerplaatsen, fietsenstallingen en bergingen voor de bewoners. Ook zijn er twee bezoekersparkeerplaatsen voorzien op de begane grond. Het gebouw beschikt tevens over een lift.

Binnen het plangebied was een gedateerde woning gesitueerd, alsmede braakliggend terrein. Na sanering van deze woning leende het perceel zich derhalve goed voor een verdere versterking van de stedenbouwkundige structuur alsmede van de beeldkwaliteit door een verdere verdichting. In het onderhavige plan is een diversiteit aan appartementindelingen voorzien om elke woning zijn eigen uitstraling te geven. Het hoofdvolume is uitgevoerd in een lichtgrijze gevelsteen met houten accenten om het geheel te fragmenteren en luchtiger te laten aanvoelen.

Kortom: een sterke verbetering van de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse en een aanwinst voor Arendonk!

Interesse?
Interesse in een van deze woningen en wilt u meer informatie? Wacht niet langer en neem contact op met makelaarskantoor Immo Drie via 003214672066 of via haar website. Op de website van de makelaar vindt u tevens meer informatie over de woningen.

Bekijk ook deze woningen

Beukenbos Fase II
Beukenbos-Laar, Bladel
vanaf €950 p/maand
Palletplaatsen A67 Hapert
Palletplaatsen A67 Hapert
vanaf €6 p/maand