Hoofdstraat-Casterseweg Hoogeloon

Hoogeloon is een pittoresk dorp dat gelegen is in de Brabantse Kempen, een van de gemoedelijke kerkdorpen van de gemeente Bladel. Het karakteristieke centrum, de mooie natuurgebieden in de omgeving, de grafheuvels en opgravingen van de Romeinse nederzetting vormen de toeristische bezienswaardigheden van Hoogeloon, welke haar historische waarde kenmerken. Het karakteristieke dorp kent verder diverse recreatiemogelijkheden in de directe omgeving, zoals Landgoed De Biestheuvel met haar groot aanbod in zowel in- als outdooractiviteiten, het nabijgelegen E3-strand en recreatiepark het Vennenbos. Bovendien kent Hoogeloon perfecte uitvalswegen op zowel de fiets als met de auto. Met de fiets erop uit richting de bosrijke gebieden De Pan en De Pals vormt een van de vele mogelijkheden. Via het nabij gelegen Kempisch Bedrijvenpark bereikt u eenvoudig de A67, dat een snelle verbinding vormt met onder andere Eindhoven, Eindhoven Airport en Antwerpen.

Historie
Aan de Hoofdstraat 63 in Hoogeloon was voorheen een gedateerde vervallen woning gelegen met een diepe achtertuin, een plek in hartje Hoogeloon waar de ruimtelijke kwaliteit sterk verbeterd kon worden. Daar waar het landelijke en het centrum samenkomen, aan de kruising van de Casterseweg en de Hoofdstraat, staan nu een zestal nieuwe woningen.

Het bouwproject
In samenwerking met o.a. Bouwontwerp- en ADviesburo Goossens, Rho Adviseurs, CK2 en Bouwbedrijf De Kempen heeft SchipVast een zestal grondgebonden woningen gerealiseerd. Hiermee wordt een leemte in de gewenste woningbouwproductie in de kern van Hoogeloon voor een gedeelte opgelost en wordt de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse sterk verbeterd. Vier van de zes woningen zijn gesitueerd aan de Casterseweg en twee woningen zijn gesitueerd aan de Hoofdstraat. De vier woningen aan de Casterseweg hebben een inhoud van ca. 341 tot 344 m3, de twee woningen aan de Hoofdstraat ca. 455 m3 respectievelijk 400 m3.

Aanvankelijk zouden alle woningen in de verkoop gaan, omdat uit eerder woningmarktonderzoek bleek dat er in de kern van Hoogeloon behoefte was aan betaalbare koopwoningen. De behoefte aan huurwoningen bleek in Hoogeloon in de praktijk echter groter te zijn dan de vraag naar koopwoningen. Geïnteresseerden gaven aan te willen huren. Daarom zijn de niet verkochte woningen ook aan de binnenzijde afgewerkt, zodat deze eerst verhuurd kunnen worden. In een later stadium worden ze alsnog verkocht.

Bekijk ook deze woningen

Beukenbos Fase II
Beukenbos-Laar, Bladel
vanaf €950 p/maand
Palletplaatsen A67 Hapert
Palletplaatsen A67 Hapert
vanaf €6 p/maand