Facility Point, Hapert

Een uitstekende uitvalbasis voor de Kempen

Al jarenlang was er sprake van een gekoesterde wens van het Kempisch Bedrijvenpark om een bedrijfsverzamelgebouw met restauratieve voorziening te realiseren op het bedrijvenpark. Het Kempisch Bedrijvenpark is een regionaal bedrijventerrein van 69 ha groot dat is aangelegd door de vier Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden en ligt aan de A67. In de beginjaren van het bedrijvenpark was het lastig om een exploitant te vinden voor de restauratieve voorziening. De behoefte naar een dergelijke voorziening steeg logischerwijs door de groei van het aantal bedrijven op het bedrijvenpark door de jaren heen.

De afgelopen jaren zijn we op zoek gegaan naar een geschikt concept en een passende locatie op het KBP. Zo moest de locatie goed ontsloten zijn en moest het restaurant-concept passend zijn op een modern bedrijvenpark. Uiteindelijk is er overeenstemming bereikt met het KBP over het concept, de locatie en het ontwerp, en kon de bouwvergunning worden aangevraagd. Ondanks de focus van SchipVast op de realisatie van huurwoningen, maakten we als partner van de Kempengemeenten een uitstapje en realiseerden we het Facility Point.

Medio september 2020 startte Willy Naessens Nederland als aannemer van de ruwbouw met de werkzaamheden. De wind- en waterdichte ruwbouw was eind 2020 gereed. Na de Kerst van 2020 startte de afbouwfase, waarin diverse bouwbedrijven betrokken zijn geweest, en op 1 mei 2021 is het gebouw volledig opgeleverd en hebben de eerste huurders hun intrede gedaan.

Het project

Facility Point is een bedrijfsverzamelgebouw, bestaande uit 3 bouwlagen, naar een ontwerp van Bouw- en Adviesburo Goossens. Iedere bouwlaag is ca. 500 m² BVO groot. Het gebouw is gerealiseerd op een prominente locatie in het noorden van het Kempisch Bedrijvenpark te Hapert, aan de Diamantweg 10. Dit multifunctionele kantoorgebouw kenmerkt zich door zijn moderne architectuur en springt eruit door haar ephyra kleur en strakke gevelopbouw. Het gebouw beschikt over professionele werkruimtes met moderne voorzieningen voor een ideale werksituatie en succesvolle toekomst. Op de begane grond van het gebouw is een Subway restaurant gesitueerd.

Het kantoorgebouw is zo gemaakt dat het in de toekomst flexibel indeelbaar blijft. Op dit moment bestaat het kantoorgedeelte uit 15 units verdeeld over 3 bouwlagen. Op iedere verdieping zijn gedeelde pantry's en toiletten aanwezig. Ook beschikt het gebouw over een lift. De locatie beschikt tevens over een eigen parkeerterrein en fietsenstalling.

Strategische ligging

Facility Point is gelegen op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert, een bedrijventerrein met vele nationale en internationale bedrijven, waar technologie en kennisindustrie samengaan met zeer hoogwaardige maakindustrie. Op het Kempisch Bedrijvenpark vinden bedrijven elkaar en zorgen synergievoordelen voor een economische sterke regio. Dit bevestigt het onderzoek naar de economische prestaties van gemeenten in Nederland van bureau Louter, in opdracht van weekblad Elsevier. De gemeente Bladel behoort tot een van de sterke economische regio’s van Nederland. Volgens het onderzoek heeft de komst van het Kempisch Bedrijvenpark hieraan een grote bijdrage geleverd. Het bedrijvenpark ligt vlakbij Brainport Eindhoven en ligt aan de succesvolle ‘Kempen Corridor’, die bestaat uit de gemeenten langs de A67, vanaf de High Tech Campus in Eindhoven tot de Belgische grens. Het bedrijventerrein heeft goede uitvalswegen door haar ligging tegen de A67. De ephyra kleur van de buitengevel maakt het bedrijfsverzamelgebouw een herkenbaar punt op het Kempisch Bedrijvenpark.

Op 1 mei 2021 is het gebouw opgeleverd. Op 17 juni 2021 is het gebouw officieel geopend door burgemeester Bosma en wethouder Fons d'Haens van de gemeente Bladel in het bijzijn van de betrokken partijen van dit project.

Bekijk ook deze woningen

Beukenbos Fase II
Beukenbos-Laar, Bladel
vanaf €950 p/maand
Palletplaatsen A67 Hapert
Palletplaatsen A67 Hapert
vanaf €6 p/maand