Beukenbos Fase II, Bladel

Wonen op steenworp afstand van het centrum van Bladel

SchipVast heeft haar appartementencomplex aan het Beukenbos/de Bleijenhoek te Bladel uitgebreid met een achttiental wooneenheden, naar een ontwerp van Keeris Architecten.

De woningen
De nieuw te bouwen woningen zijn verdeeld over drie bouwlagen en sluiten aan op het bestaande appartementencomplex. Het betreft hier driekamerappartementen in de huursector die in grootte variëren van 86 tot 118 m2.

Grote vraag naar dit type woningen
De bouw van dergelijke appartementen met twee slaapkamers sluit goed aan bij de vraag. De te realiseren woningen kunnen als levensloopbestendig worden gekwalificeerd. Gezien de ligging nabij het centrum, voldoen alle woningen aan Woonkeur. Drie appartementen voldoen zelfs aan Woonkeur Plus. De woningen beschikken over twee slaapkamers en zijn uitermate geschikt voor de huisvesting van zowel jonge als oudere één-en tweepersoonshuishoudens. De appartementen zijn verder bereikbaar via een lift. Vanuit volkshuisvestelijk oogpunt vormt toevoeging van deze woningen een welkome aanvulling op de bestaande woningvoorraad van de gemeente Bladel.

Goede locatie
De locatie van de woningen ten opzichte van de voorzieningen zijn als gunstig te bestempelen. Zo zijn alle basisvoorzieningen binnen handbereik, gezien de ligging nabij het centrum van Bladel, waardoor de woningen ook uitermate geschikt zijn voor de huisvesting van senioren. Uit diverse behoefteonderzoeken is bovendien gebleken dat de doelgroep 55-plussers graag wil wonen op een locatie waar voorzieningen voorhanden zijn.

Verbetering van de omgeving
De parkeerbehoefte die verband houdt met het plan is zowel opgelost in de parkeerkelder als via buitenparkeerplaatsen op eigen terrein. Stedenbouwkundig gezien past het gebouw goed in haar omgeving en sluit het naadloos aan op het bestaande appartementencomplex. Het hoekaccent aan de Bleijenhoek/Laar verduidelijkt bovendien de aanwezigheid van de zijstraat Laar, veel meer dan voorheen het geval is. Dit komt de verkeersveiligheid ter plaatse ten goede.

Kortom: Het plan past goed binnen de Woonvisie van de gemeente Bladel en zorgt voor een welkome transformatie binnen het stedelijk gebied nabij het centrum van Bladel!

In september 2020 is Borrenbergs Bouwbedrijf gestart met de realisatie. Medio november 2021 ontvingen de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement!

Bekijk ook deze woningen

Rond Deel 12 Bladel
Rond Deel 12, Bladel
vanaf p/maand
Graag uw aandacht
Belangrijke mededeling - Wachtlijst
vanaf €800 p/maand