Beukenbos Fase I-a, Bladel

Aan de Bleijenhoek was voorheen een winkel- en kantoorlocatie gelegen met 7 appartementen erboven. De commerciële functie is gesaneerd en er zijn 20 appartementen voor in de plaats gekomen. Deze herontwikkeling sluit perfect aan op het centrumbeleid van de gemeente Bladel, welk beleid onder andere inzet op het saneren van winkels buiten het vastgestelde kernwinkelgebied van Bladel. Het project bestaat daarmee uit 27 appartementen in de huursector. Het gebouw grenst zowel aan de Bleijenhoek als aan het Beukenbos in Bladel.

Historie
Op deze plek aan de Bleijenhoek stond vroeger de winkel, en later tevens het kantoor, van moedermaatschappij The Schippers Group. Inmiddels is The Schippers Group gevestigd aan de Smaragdweg 60 in Hapert. De voormalige bedrijfslocatie Schippers aan de Bleijenhoek kwam leeg te staan en aan de achterzijde werd een nieuwe wijk ‘het Beukenbos’ gerealiseerd. SchipVast heeft in 2014 de voormalige bedrijfslocatie aan de Bleijenhoek omgebouwd tot woningen. Deze herontwikkeling sluit perfect aan op het centrumbeleid van de gemeente Bladel, welk beleid onder andere inzet op het saneren van winkels buiten het vastgestelde kernwinkelgebied van Bladel.

Gefaseerde realisatie
In 2015 werden de 20 nieuwe woningen op deze plek opgeleverd. Boven de voormalige winkel waren reeds 7 appartementen uit de jaren ’90 gelegen. Tezamen vormt Beukenbos Fase I daarom een complex van 27 appartementen. Medio november 2021 is Beukenbos Fase II opgeleverd, 18 royale appartementen grenzend aan het Laar, het Beukenbos en de Bleijenhoek in Bladel. Het plan sluit aan het complex met de 27 woningen. Sindsdien is er dus sprake van een complex met in totaal 45 woningen en een gezamenlijke parkeerkelder, lift en binnentuin. Het complex is voor voetgangers zowel toegankelijk vanaf de Bleijenhoek als vanaf het Beukenbos. Met de auto en fiets bereik je de parkeerkelder via de hellingbaan aan de Beukenboszijde.

Eigenschappen woning
De 27 appartementen variëren in grootte van 49 m² tot 88 m². Iedere woning beschikt over een inkom, een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers, een badkamer, een wasruimte-/berging met aansluitpunt wasmachine/droger, een bezoekerstoilet en buitenruimte in de vorm van een loggia of een terras. In de kelder van het appartementengebouw is een parkeergarage waar de bewoner beschikt over een eigen parkeerplaats, bestemd voor het parkeren van een rijklare auto of motor. Ook heeft iedere bewoner in de parkeerkelder een eigen berging van zo’n  5 m² groot voor het stallen van de fiets, een papierkliko en dergelijke. Op het buitenterrein van het gebouw is een ondergrondse afvalcontainer voorzien voor het deponeren van afvalzakken.

 

Bekijk ook deze woningen

Beukenbos Fase II
Beukenbos-Laar, Bladel
vanaf €950 p/maand
Palletplaatsen A67 Hapert
Palletplaatsen A67 Hapert
vanaf €6 p/maand